FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament o ekološkoj zoni potkraj mjeseca

LJUBLJANA,16. rujna 2005.(Hina) - Slovenski parlament odlučivat će ovladinom prijedlogu zakona o ekološkoj zoni u Jadranu iepikontinentalnom pojasu potkraj mjeseca.
LJUBLJANA,16. rujna 2005.(Hina) - Slovenski parlament odlučivat će o vladinom prijedlogu zakona o ekološkoj zoni u Jadranu i epikontinentalnom pojasu potkraj mjeseca.

Vodstvo parlamenta na kolegiju koji je vodio njegov predsjednik France Cukjati u petak je odlučilo da se o spomenutom zakonskom prijedlogu po hitnom postupku odlučuje na parlamentarnom zasjedanju koje počinje u ponedjeljak 26. rujna.

U prijedlogu zakona koji je vlada premijera Janeza Janše donijela prošlog mjeseca navodi se da je Slovenija sljednica sporazuma o razgraničenju epikontinentalnog pojasa koji su zaključile Italija i bivša SFRJ pa tako Slovenija ima epikontinentalni pojas, te pravo i dužnost zaštite državnih interesa u tom pojasu, a zaštitnom ekološkom zonom želi iskoristiti neka prava isključivog ekonomskog pojasa, ali u ograničenom opsegu.

Kao što je poznato, hrvatska vlada protestirala je zbog prijedloga slovenske vlade, ocjenjujući da će zakon prema kojemu bi se slovenska ekološka zona prostirala do visine Vrsara biti bez pravnih učinaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙