FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: Sanaderov prijedlog arbitraže načelne naravi

LJUBLJANA,7. rujna 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša Janšaizjavio je u srijedu da bi Slovenija u mogućoj arbitraži o granici sHrvatskom imala dobre argumente i da od arbitraže ne bježi, ali da susve dosadašnje inicijative s hrvatske strane u tom pogledu bile samonačelne naravi.
LJUBLJANA,7. rujna 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša Janša izjavio je u srijedu da bi Slovenija u mogućoj arbitraži o granici s Hrvatskom imala dobre argumente i da od arbitraže ne bježi, ali da su sve dosadašnje inicijative s hrvatske strane u tom pogledu bile samo načelne naravi.

"Takve smo prijedloge slušali i na dosadašnjim susretima, a uvijek su se pojavljivale kad je ta tema bila na dnevnom redu hrvatskih institucija, ali to su načelni prijedlozi i na to se može samo načelno odgovoriti", rekao je Janša na improviziranoj konferenciji za tisak u mjestu Štore koje su posjetili članovi njegove vlade.

Komentirajući najavu hrvatskog premijera Ive Sanadera o tome da će predložiti međunarodnu arbitražu za rješenje pomorskog razgraničenja, Janša je rekao da Slovenija od arbitraže ne bježi i da bi na njoj imala dobre argumente, ali da je tom pitanju posvećeno previše pozornosti jer je ono i sada samo načelne naravi. Janša je dodao da će moći odgovoriti konkretno kad dobije konkretan prijedlog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙