FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel američkom senatoru: Podržavamo početak pristupnih pregovora EU i RH

LJUBLJANA,29. kolovoza(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDmitrij Rupel u ponedjeljak se sastao s američkim senatorom TomomHarkinom i tijekom razgovora, među ostalim, podržao što skorijipočetak pristupnih pregovora EU i Hrvatske.
LJUBLJANA,29. kolovoza(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel u ponedjeljak se sastao s američkim senatorom Tomom Harkinom i tijekom razgovora, među ostalim, podržao što skoriji početak pristupnih pregovora EU i Hrvatske.

Kako je priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, Rupel je u razgovoru s američkim senatorom ocijenio da su odnosi Ljubljane i Washingtona plodni i prijateljski, a uz razgovore o NATO-u i Iraku, bilo je riječi i o širenju Europske unije.

Pri tom je, prema navodima ministarstva vanjskih poslova, Rupel naglasio važnost europske perspektive država jugoistočne Europe, te izrijekom u ime Slovenije podržao što skoriji početak pristupnih pregovora Hrvatske i EU.

Demokratskog senatora Harkina iz Iowe, čiji preci djelomice potječu i iz Slovenije, primili su i drugi najviši slovenski dužnosnici, uključujući i premijera Janeza Janšu, a predsjednik države Janez Drnovšek uručio mu je najviše državno odličje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙