FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janšin ured još ne komentira prijedlog o arbitraži

LJUBLJANA,6. rujna(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša za sada nijekomentirao ponudu hrvatskog premijera Ive Sanadera da se pitanjepomorskog razgraničenja između dviju država riješi međunarodnomarbitražom u kojoj bi se obje strane unaprijed obvezale da ćeprihvatiti mišljenje posrednika.
LJUBLJANA,6. rujna(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša za sada nije komentirao ponudu hrvatskog premijera Ive Sanadera da se pitanje pomorskog razgraničenja između dviju država riješi međunarodnom arbitražom u kojoj bi se obje strane unaprijed obvezale da će prihvatiti mišljenje posrednika.

Kako su u Janšinu uredu izjavili za slovensku agenciju STA, u vezi s time čeka se službeni prijedlog hrvatske strane, pa ga ne mogu komentirati dok ne stigne.

Slovenska strana je do sada više puta upozoravala na dugotrajnost postupka arbitraže a iznosila je i rezerve po kojima je navodno upitno bi li hrvatska strana pristala na rezultate arbitraže. Zastupalo se i stajalište da bi arbitraža morala obuhvatiti ne samo granicu na moru već i na kopnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙