FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo posjet izaslanstva Hrvatske vojske Sloveniji

LJUBLJANA,14. rujna 2005.(Hina) - Izaslanstvo zapovjedništva kopnenihsnaga Hrvatske vojske na čelu s general-pukovnikom MarjanomMarekovićem počelo je u srijedu trodnevni posjet oružanim snagamaRepublike Slovenije.
LJUBLJANA,14. rujna 2005.(Hina) - Izaslanstvo zapovjedništva kopnenih snaga Hrvatske vojske na čelu s general-pukovnikom Marjanom Marekovićem počelo je u srijedu trodnevni posjet oružanim snagama Republike Slovenije.

Kako je nakon prvog susreta u zapovjedništvu snaga kopnene vojske Republike Slovenije izjavio general-pukovnik Mareković, svrha posjeta je želja za jačanjem bilaterale suradnje na vojnom području, osobito na provedbi reformi i suradnje u međunarodnim mirovnim operacijama.

"Obostrana je želja da se odnosi na bilateralnoj vojnoj suradnji poboljšaju, a za nas su vrlo značajna iskustva Slovenije kao članice NATO saveza u međunarodnim operacijama", rekao je Mareković nakon susreta sa zapovjednikom kopnenih snaga Slovenske vojske komodorom Renatom Petričem. Petrič je najavio razgovore o reformama, profesionalizaciji i usvajanju standarda NATO saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙