FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru počeo Peti hrvatski kongres o aterosklerozi

ZADAR/ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Peti hrvatski kongres oaterosklerozi, na kojemu sudjeluje 500 stručnjaka iz Hrvatske iinozemstva, počeo je danas u Zadru u organizaciji Hrvatskogliječničkog zbora i Hrvatskog društva za aterosklerozu.
ZADAR/ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Peti hrvatski kongres o aterosklerozi, na kojemu sudjeluje 500 stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, počeo je danas u Zadru u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog društva za aterosklerozu.

Ateroskleroza je bolest od koje umire skoro svaki drugi građanin Hrvatske, a njene pogibeljne posljedice - koronarna bolest srca, akutni infarkt miokarda i cerebrovaskularne bolesti već su godinama glavni uzrok smrtnosti u nas, istaknuo je predsjednik Kongresa prof. Željko Reiner.

U iduća tri dana na kongresu će biti prikazana nova dostignuća u liječenju ateroskleroze u Hrvatskoj i svijetu. Rezultati istraživanja odnose se na patogenezu, čimbenike rizika, mogućnosti prevencije, dijagnostiku i liječenje te bolesti.

Uz pozvane predavače iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije i drugih zemalja rezultate svojih istraživanja prikazat će i hrvatski stručnjaci - kardiolozi, neurolozi, dijabetolozi, endokrinolozi, obiteljski liječnici i te druge medicinske struke.

Kongres je otvorio akademik Zvonimir Kustić, a sudionike skupa pozdravili su zadarski župan Ivo Grbić.

Župan Grbić je naglasio kako je od posljedica srčanih bolesti umiru brojni građani te je kongres od golemog zdravstvenog i općeg značenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙