FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sedmi kongres perinatalne medicine u Zagrebu od 21. do 25. rujna

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - U Zagrebu će se od 21. do 25. rujnaodržati Sedmi svjetski kongres perinatalne medicine na kojemu ćesudjelovati stručnjaci iz 130 zemalja, a organiziraju ga Hrvatskodruštvo za ginekologiju i opstetriciju i Hrvatski liječnički zbor.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - U Zagrebu će se od 21. do 25. rujna održati Sedmi svjetski kongres perinatalne medicine na kojemu će sudjelovati stručnjaci iz 130 zemalja, a organiziraju ga Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju i Hrvatski liječnički zbor.

Na skupu, na kojem će sudjelovati ginekolozi i pedijatri te drugi liječnici, bit će izložena 794 stručna rada.

Glavne teme kongresa su smanjenje učestalosti prijevremenih porođaja, rano otkrivanje i liječenje zastoja u rastu fetusa, te suvremena dostignuća u medicinskoj skrbi i preživljavanju djeteta niske i vrlo niske porođajne težine, ističu organizatori.

Posebna pozornost bit će posvećena problematici neurorizičnog djeteta jer najnoviji podaci govore da se 90 posto uzroka za moždanu paralizu djece nalazi u maternici majke.

Zagrebački perinatolozi iz bolnice Sveti Duh predstavit će rezultate trogodišnjeg znanstvenog istraživanja koje su metodom četverodimenzionalnog ultrazvuka radili s kolegama iz Barcelone, New Yorka i Amsterdama.

Po prvi puta bit će predložen neurološki test za fetus utemeljen na četverodimenzionalnom ultrazvuku koji je provjeren u poznatim svjetskim perinatalnim središtima.

Pokrovitelj kongresa je premijer Ivo Sanader, a specijalni gost kongresa bit će "otac perinatalne medicine", prof. Erich Saling iz Berlina.

U sklopu kongresa, koji će se održavati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, bit će organizirana izložba opreme, farmaceutskih programa i literature s područja perinatalne medicine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙