FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan izvanredni kongres SPD u Berlinu uoči prijevremenih izbora

BERLIN, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Njemački kancelar GerhardSchroeder pozvao je na izvanrednom kongresu Socijaldemokratske strankeNjemačke (SPD) u srijedu u Berlinu članove svoje stranke na odlučnuborbu za glasove na prijevremenim parlamentarnim izborima koji će seodržati 18. rujna.
BERLIN, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder pozvao je na izvanrednom kongresu Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u srijedu u Berlinu članove svoje stranke na odlučnu borbu za glasove na prijevremenim parlamentarnim izborima koji će se održati 18. rujna.

"Još ništa nije odlučeno", izjavio je Schroeder u emotivnom obraćanju sudionicima kongresa. "Mi još možemo prestići Uniju CDU/CSU ako budemo odlučni", poručio je Schroeder. On je demokršćanskoj Uniji CDU/CSU i Liberalno demokratskoj stranci (FDP) osporio sposobnost vladanja zemljom.

"Demokršćani i liberali žele srezati socijalna prava a to ugrožava unutarnju sigurnost Njemačke", zaključio je Schroeder.

I predsjednik SPD-a Franz Muentefehring je unatoč tomu što SPD u ispitivanjima javnog mišljenja za Unijom CDU/CSU zaostaje 12 posto, pred oko 600 okupljenih poslanika kongresa izrazio optimizam glede predstojećih parlamentarnih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙