FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: svjetski kongres o terorizmu

DUBROVNIK, 19. rujna 2005. (Hina) - Treći Svjetski kongres o kemijskom,biološkom i radiološkom terorizmu, koji je danas počeo u Dubrovniku,okupio je oko 250 stručnjaka iz SAD-a i zemalja EU-a.
DUBROVNIK, 19. rujna 2005. (Hina) - Treći Svjetski kongres o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu, koji je danas počeo u Dubrovniku, okupio je oko 250 stručnjaka iz SAD-a i zemalja EU-a.

Organizirali su ga Ministarstvo obrane RH i američka agencija Applied Science and Analysis.

Na kongresu se raspravlja o sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje, kemijskom, biološkom i radioaktivnom oružju, osobnoj i kolektivnoj zaštiti, dekontaminaciji i liječenju ozljeda u slučaju napada nuklearnim, kemijskih ili biološkim oružjem.

Govoreći o borbi protiv svih vrsta terorizma, pomoćnik ministra obrane Igor Pokaz rekao je kako se Hrvatska nastoji profilirati na području borbe protiv širenja oružja za masovno uništenje.

Okupljeni stručnjaci raspravljat će i o dosadašnjim iskustvima u borbi protiv kemijskog i biološkog terorizma.

O tome je govorio i Rogelio Pfirter, predsjednik Svjetske organizacije za zabranu korištenja kemijskog oružja, koja okuplja 170 zemalja.

"Terorizam, kako nas je na zasjedanju UN-a podsjetio predsjednik SAD-a Georg Bush, ima globalni utjecaj, stoga smo svi obvezni boriti se protiv te opasnosti koja ugrožava našu civilizaciju", kazao je Pfirter.

Kongresu je prethodila radionica o neširenju oružja za masovno uništenje, a čije su glavne teme bile kako spriječiti proizvodnju i trgovanje kemijskim, biološkim i radiološkim oružjem za masovno uništenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙