FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra u Dubrovniku počinje svjetski kongres o kemijskom terorizmu

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - U Dubrovniku će sutra početi Trećisvjetski kongres o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu kojiće trajati do 23. rujna, doznaje se danas iz Ministarstva obrane.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - U Dubrovniku će sutra početi Treći svjetski kongres o kemijskom, biološkom i radiološkom terorizmu koji će trajati do 23. rujna, doznaje se danas iz Ministarstva obrane.

Taj međunarodni znanstveni kongres četvrti je u nizu CBMTS - Industry serije skupova, a očekuje se sudjelovanje oko 250 znanstvenika i profesionalaca iz 39 zemalja.

Bit će riječi o sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje, suvremenoj detekciji i identifikaciji kemijskih, bioloških i radioaktivnih tvari, osobnoj i kolektivnoj zaštiti, dekontaminaciji, prosudbi mogućih posljedica kao i medicinskom tretmanu u slučaju nuklearnog, kemijskog ili biološkog terorizma.

U sklopu kongresa bit će održana i pretkongresna radionica "Ne - širenju oružja za masovno uništenje" o sprječavanju širenja te vrste oružja, kao i njegovoj mogućoj uporabi u terorističke svrhe. Također, u sklopu radionice bit će prikazana iskustva američkih timova u spašavanje nastradalih u tsunamiju potkraj prošle godine u jugoistočnoj Aziji, doznaje se iz MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙