FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: SDP nije odustao od rasprave o nepovjerenju Vladi

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - SDP nije odustao od saborske raspraveo nepovjerenju, odnosno odgovornosti Vlade za "slučaj Liburnia", alito ne će zatražiti na početku jesenskog zasjedanja, nego kad procijenida je pravi trenutak, i to bez najave, izjavio je večeras predsjednikSDP-a Ivica Račan.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - SDP nije odustao od saborske rasprave o nepovjerenju, odnosno odgovornosti Vlade za "slučaj Liburnia", ali to ne će zatražiti na početku jesenskog zasjedanja, nego kad procijeni da je pravi trenutak, i to bez najave, izjavio je večeras predsjednik SDP-a Ivica Račan.

"Ne odustajemo od poteza koje smo najavljivali, ali nismo blesavi da se naše inicijative utope u razna izvješća i sveopću raspravu o svačemu i ničemu", rekao je Račan u stanci zasjedanja SDP-ova Kluba zastupnika u sjedištu stranke.

Odgovorio je tako na današnju izjavu predsjednika Hrvatskog sabora HDZ-ovca Vladimira Šeksa da je Račan "jako kočoperno" najavljivao zahtjeve za izglasavanje nepovjerenja Damiru Polančecu, a zatim i Vladi, ali da za sada nije dobio ni jedan od tih zahtjeva.

"Neka Šeks govori što hoće", kazao je predsjednik SDP-a, napomenuvši da SDP želi vidjeti kako će se u Hrvatskom saboru raspravljati o pretvorbi i privatizaciji te kuponskoj privatizaciji, pa tek tada procijeniti kad i kakav će potez povući.

"Za oko mjesec dana sami procijenite jesmo li bili mekani ili oštri", poručio je novinarima, najavivši da će SDP pokazati kako se dobro pripremio za parlamentarnu jesen.

Račan je naglasio da će stranka u Saboru poduprijeti uvođenje izravna izbora gradonačelnika, načelnika i župana u izborno zakonodavstvo, što, svaki svojim zakonom, predlažu Vlada i HNS, ali i upozoriti da su oba prijedloga manjkava, da ne rješavaju jedno od osnovnih pitanja - ovlasti (nadležnosti) lokalnih čelnika i grada, odnosno županija.

SDP je u potpunosti za izravan izbor, ali mislimo da su oba prijedloga manjkava i ne rješavaju srž problema, ustvrdio je Račan, dodavši da će SDP predložiti svoj zakon kojim kani cjelovito i sadržajno riješiti to pitanje.

Račan smatra da se stanje u vezi s vlasti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje još, kako kaže, "traje trgovina i cirkus", treba riješiti na novim izborima. Ustrdivši da tamošnji HDZ "nastavlja mutne radnje", spomenuo je najnoviji slučaj s HSP-ovim vijećnikom koji je u medijima izjavio da je HDZ krivotvorio potpis na njegovoj ostavci na vijećničku dužnost.

"Najbolje bi bilo taj cirkus riješiti novim izborima", kazao je Račan, odbacivši bilo kakvu mogućnost koaliranja s Nezavisnom listom Stipe Gabrića Jambe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙