FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS traži da se 25. rujna proglasi spomen-danom

PAZIN,8. rujna 2005.(Hina) - Istarski demokratski sabor (IDS) tražit ćeu Hrvatskom saboru da se 25. rujna, kao datum donošenja Pazinskihodluka o sjedinjenju Istre s maticom zemljom, proglasi spomen-danomRepublike Hrvatske, rekli su saborski zastupnici IDS-a Damir Kajin iValter Poropat na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu.
PAZIN,8. rujna 2005.(Hina) - Istarski demokratski sabor (IDS) tražit će u Hrvatskom saboru da se 25. rujna, kao datum donošenja Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s maticom zemljom, proglasi spomen-danom Republike Hrvatske, rekli su saborski zastupnici IDS-a Damir Kajin i Valter Poropat na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu.

IDS će u saborsku proceduru uputiti prijedlog izmjena Zakona o blagdanima, spomen-danima i neradnim danima, rekao je Kajin izrazivši uvjerenost da će se o tome raspravljati već na prvom jesenskom zasjedanju parlamenta.

"Ako Sabor prihvati prijedlog IDS-ovih zastupnika, 25. rujna bi se kao spomen-dan mogao službeno početi obilježavati već iduće godine", rekao je, istaknuvši kako će to zapravo biti najbolja potvrda saborske Deklaracije o antifašizmu kojom se poštuju odluke ZAVNOH-a i vrijednosti narodnooslobodilačke borbe, ali ujedno i teritorijalno integriranje Istre u nacionalni prostor Hrvatske i Slovenije.

Po Kajinovim riječima, "i ovom zakonskom inicijativom u trenucima napetih hrvatsko-slovenskih odnosa IDS poziva politička vodstva u Zagrebu i Ljubljani na prevladavanje otvorenih pitanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙