FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: jedna izborna jedinica za cijelu državu ne postoji nigdje u Europi

RIJEKA, 6. rujna 2005.(Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin nadanašnjoj je konferenciji za novinstvo, komentirajući prijedlog da seosnuje jedna izborna jedinica u cijeloj Hrvatskoj, rekao da takavizborni model ne postoji nigdje u Europi.
RIJEKA, 6. rujna 2005.(Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinstvo, komentirajući prijedlog da se osnuje jedna izborna jedinica u cijeloj Hrvatskoj, rekao da takav izborni model ne postoji nigdje u Europi.

Kajin je ustvrdio da time HDZ i SDP kane odbaciti 40 posto hrvatskoga biračkog tijela, ustvrdivši da to vodi izbornoj prijevari.

Također je rekao da je u Hrvatskoj potreban jak parlament, a ne jaka Vlada. Sadašnje stanje je takvo da je sva moć u Vladi, a parlament je "ukras demokracije", dodao je.

Potpredsjednik IDS-a naveo je i da bi izbornim zakonom koji predviđa jednu izbornu jedinicu Hrvatski sabor postao "velika skupština grada Zagreba". Već je sada u Saboru 60 Zagrepčana, a kad bi se donio takav izborni zakon, bilo bi ih više od 100, ustvrdio je i upozorio kako bi time izgubila Rijeka, Primorsko-goranska županija, Istra, Dalmacija i Slavonija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙