FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS-ov prosvjed protiv radara na vrhu Učke

UČKA, 4. rujna 2005. (Hina) - Opatijska podružnica IDS-a organiziralaje danas na vrhu Učke prosvjed protiv izgradnje radarskog sustava natom mjestu.
UČKA, 4. rujna 2005. (Hina) - Opatijska podružnica IDS-a organizirala je danas na vrhu Učke prosvjed protiv izgradnje radarskog sustava na tom mjestu.

Predsjednik te podružnice Axel Luttenberger ocijenio je kako nije slučajno da se radari postavljaju u vrijeme izbijanja afere Liburnia Riviera Hotela, ustvrdivši da je riječ "o planiranoj akciji uništavanja cijelog opatijskog područja režiranoj u vrhu HDZ-a".

Luttenberger je kazao da se tim prosvjedom neće spriječiti postavljanje radara, nego da im je namjera upozoriti na tu "civilizacijsku sramotu i elementarno ugrožavanje prirode i turizma".

Zemljani radovi za izgradnju radarske postaje Učka počeli su u kolovozu, a ona je dio radarskog sustava »Nebo 2001« koji se sastoji od pet postaja istoga tipa. Borinci, Papuk i Sljeme već su izgrađeni, a uz Učku preostaje još Pelješac.

Novi radarski sustav Ministarstva obrane predstavljen je u siječnju 2001., a namijenjen je za civilni i vojni, odnosno ekološki i sigurnosni, nadzor zračnog prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙