FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski istražitelji otputovali u Grčku

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) -
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) -

Trojica hrvatskih istražitelja otputovala su jutros u Grčku gdje bi trebali saslušati odbjeglog hrvatskog tajkuna Hrvoja Petrača, doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Iz Ureda glavnoga državnog odvjetnika večeras je Hini potvrđeno da su trojica istražitelja jutros otputovala u Grčku, ali nije objavljen nadnevak kad će istražitelji razgovarati s Petračem ni pojedinosti u vezi s razgovorom.

Jedan od odvjetnika Hrvoja Petrača Marijan Pedišić izjavio je danas da još nisu dobili nikakvu službenu obavijest o tome kad će hrvatski istražitelji razgovarati s Petračem, iako je taj razgovor bio najavljen najkasnije za početak ovog tjedna.

Petračevi su odvjetnici još prije potvrdili da je Petrač spreman razgovarati s haaškim i hrvatskim istražiteljima u grčkom zatvoru, ali samo u nazočnosti odvjetnika i kad se osiguraju svi tehnički uvjeti, poput službenog prevoditelja. Pritom tvrde da nisu obaviješteni o čemu haaški istražitelji žele razgovarati s Petračem, ali pretpostavljaju da je riječ o Petračevoj navodnoj umiješanosti u financiranje bijega haaškog optuženika generala Ante Gotovine.

Haaški istražitelji posjetili su Petrača u ekstradicijskom zatvoru u grčkom gradu Ioanni još u četvrtak, ali im je poručio kako želi da razgovoru nazoče njegovi odvjetnici, na što ima zakonsko pravo.

S Petračem su najkasnije do početka ovog tjedna trebali razgovarati i hrvatski istražitelji, nakon što su hrvatske vlasti za to dobile suglasnost grčkih vlasti. No Pedišić je izjavio za Hinu da još nisu službeno obaviješteni o razgovoru ni kad bi trebao biti. Smatra da grčke vlasti još nisu izdale službeno rješenje za razgovor s Petračem, dodavši da drugih zapreka nema da bi se razgovor obavio.

Odbjeglog hrvatskog tajkuna Hrvoja Petrača smatra se važnom karikom u mreži pomagača odbjeglog generala Gotovine, što su u svojim izjavama potvrdili i najviši državni dužnosnici.

Petrač, za kojim je zbog sudjelovanja u otmici sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine, za što je i nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, bila raspisana Interpolova tjeralica, uhićen je u Grčkoj 31. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙