FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrač danas pred sudom u Igoumenitsi

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Odbjegli hrvatski tajkun HrvojePetrač, koji je u srijedu uhićen u grčkoj luci Igoumenitsa na trajektu"Superfast V" na liniji za Anconu, u četvrtak bi se trebao pojaviti nasudu u Igoumenitsi, kazao je za Hinu savjetnik za medije grčkogveleposlanstva u Zagrebu Ioannis Tzortzis.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Odbjegli hrvatski tajkun Hrvoje Petrač, koji je u srijedu uhićen u grčkoj luci Igoumenitsa na trajektu "Superfast V" na liniji za Anconu, u četvrtak bi se trebao pojaviti na sudu u Igoumenitsi, kazao je za Hinu savjetnik za medije grčkog veleposlanstva u Zagrebu Ioannis Tzortzis.

"Petrač se danas pojavljuje pred sudom u Igoumenitsi", rekao je Tzortzis i dodao da je Petrač uhićen s lažnom putovnicom.

Prema njegovim riječima, Hrvoje Petrač bi u petak trebao biti prebačen u strogo čuvani zatvor na Krfu, gdje se nalazi Prizivni sud.

Prve informacije su govorile da bi Petrač trebao biti prebačen u zatvor Korydallos u Ateni.

Dužnosnik grčkog veleposlanstva također je rekao da se slučaj ostale dvojice uhićenih hrvatskih državljana, čiji identitet nije htio otkriti, vodi zasebno. Iz grčkih izvora u Igoumenitsi, koji su željeli ostati anonimni, potvrđeno je da se radi o Stjepanu Huciki i Stjepanu Juričku.

Petrač, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, u bijegu je od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Godinu dana kasnije zagrebački Županijski sud ga je proglasio inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio na šest godina zatvora.

Petrač se opetovano navodi u kontekstu mreže pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojeg je Haški sud (ICTY) u srpnju 2001. podigao optužnicu tereteći ga za ratne zločine.

Nakon što je Bruxelles u ožujku odbio otvoriti najavljene pristupne pregovore s Hrvatskom, premijer Ivo Sanader pokrenuo je "Akcijski plan", s ciljem razbijanja mreže Gotovininih pomagača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙