FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pedišić: Petrač spreman razgovarati s haškim istražiteljima

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Hrvoje Petrač spreman je razgovarati shaškim istražiteljima u grčkom zatvoru, ali samo u prisutnostiodvjetnika i kada se osiguraju svi tehnički uvjeti, poput službenogprevoditelja, izjavio je danas jedan od Petračevih odvjetnika MarijanPedišić.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Hrvoje Petrač spreman je razgovarati s haškim istražiteljima u grčkom zatvoru, ali samo u prisutnosti odvjetnika i kada se osiguraju svi tehnički uvjeti, poput službenog prevoditelja, izjavio je danas jedan od Petračevih odvjetnika Marijan Pedišić.

"Petrač je spreman na razgovor, kako s haškim, tako i s hrvatskim istražiteljima, ali isključivo u prisutnosti grčkog i hrvatskog odvjetnika te kada grčka pravosudna tijela osiguraju tehničke uvjete, kao što je službeni prevoditelj, a kojih do sada nema", izjavio je Pedišić za Hinu.

Potvrdio je da su haški istražitelji jučer posjetili Petrača u ekstradicijskom zatvoru u grčkoj Ioanni, ali da im je poručio kako želi da razgovoru budu nazočni njegovi odvjetnici, na što ima zakonsko pravo.

Upitan kada bi u Grčku trebao krenuti Petračev odvjetnik, vjerojatno drugi hrvatski odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, Pedišić je odgovorio da će se to dogoditi čim grčki sud službeno zakaže ročište.

"Službeno još ništa nismo zaprimili", dodao je.

Petračevi odvjetnici tvrde kako nisu upoznati o čemu haški istražitelji žele razgovarati s Petračem, ali pretpostavljaju da je riječ o navodnoj umiješanosti Petrača u financiranje bijega haškog optuženika generala Ante Gotovine.

S Petračem bi idućih dana u grčkom zatvoru trebali razgovarati i hrvatski istražitelji, rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, potvrdivši da su hrvatske vlasti dobile suglasnost od grčkih kolega da se s Petračem može obaviti razgovor.

"Nakon što je dobivena suglasnost od grčkih vlasti da se s Petračem može obaviti razgovor, osnovan je istražiteljski tim koji će u dogovoru s grčkom stranom taj razgovor pokušati obaviti krajem ovog ili najkasnije početkom idućeg tjedna", dodao je, ne želeći komentirati što će biti tema razgovora.

Odbjegli hrvatski tajkun Hrvoje Petrač, za kojim je zbog sudjelovanja u otmici sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine, za što je i nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, bila raspisana Interpolova tjeralica, uhićen je u Grčkoj 31. kolovoza.

Petrača se smatra važnom karikom u mreži pomagača odbjeglog generala Gotovine, što su u svojim izjavama potvrdili i najviši državni dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙