FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o Petračevoj izjavi

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Izjavu Hrvoja Petrača da je njegovouhićenje političko samoubojstvo premijera Ive Sanadera večeras je uPožegi novinarima prokomentirao predsjednik Stjepan Mesić, koji je kazao da bi tu izjavu najbolje mogao prokomentirati sam Petrač.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Izjavu Hrvoja Petrača da je njegovo uhićenje političko samoubojstvo premijera Ive Sanadera večeras je u Požegi novinarima prokomentirao predsjednik Stjepan Mesić, koji je kazao da bi tu izjavu najbolje mogao prokomentirati sam Petrač.

"Meni se čini da bi to najbolje mogao prokomentirati sam Petrač. Ne znam zašto je on to izjavio, jer nije premijer taj koji bilo koga lišava slobode. Tu postoje institucije i službe koje rade taj posao, a ako gospodin Petrač kao što izjavljuje nije kriv, on će to vrlo jednostavno i dokazati", rekao je predsjednik Mesić novinarima u Požegi, gdje je nazočan svečanom otvorenju festivala "Zlatne žice Slavonije".

. Večeras je glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio da će Vlada detaljno analizirati sadržaj izjave Hrvoja Petrača.

"Itekako nas zanima odakle takvim ljudima bahatost za izricanje prijetnji. Zanima nas kontekst i pozadina onih koji možda stoje iza takve njegove bahatosti", kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu glasnogovornik Maček.

Jučer uhićeni Petrač danas je ispred sudnice u grčkom gradu Igoumenitsu novinarima, kako je prenijela agencija Reuters, izjavio da bi "želio svojem premijeru Sanaderu zaželjeti mnogo, mnogo sreće u njegovom političkom samoubojstvu".

Petrač, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, bio je u bijegu od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Godinu dana kasnije zagrebački Županijski sud ga je proglasio inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio na šest godina zatvora. Spominje se i u kontekstu mreže pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine protiv kojeg je Haški sud (ICTY) u srpnju 2001. podigao optužnicu, tereteći ga za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙