FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pedišić: Tražit ćemo novo suđenje Hrvoju Petraču

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Obrana odbjeglog hrvatskog tajkunaHrvoja Petrača najavila je danas da će zatražiti ponavljanje suđenjana kojemu je Petrač u odsutnosti na zagrebačkom Županijskom sudunepravomoćno osuđen na šest godina zatvora kao inicijator otmicemaloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Obrana odbjeglog hrvatskog tajkuna Hrvoja Petrača najavila je danas da će zatražiti ponavljanje suđenja na kojemu je Petrač u odsutnosti na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora kao inicijator otmice maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

"Ako grčke vlasti izruče Petrača svakako ćemo tražiti da mu se ponovi sudski postupak", kazao je odvjetnik Marijan Pedišić koji je Petrača branio na suđenju u zagrebačkom Županijskom sudu. Petrač je nakon otmice u veljači prošle godine pobjegao i za njim je bila raspisana Interpolova tjeralica, a nakon godinu i pol dana skrivanja u srijedu je s lažnom putovnicom uhićen u grčkoj luci Igoumenitsa.

Pedišić je rekao da sa svojim branjenikom još nije stupio u kontakt, no nada se da će mu to poći za rukom u iduća dva dana. Nije precizirao znači li to da će otputovati u Grčku, no rekao je kako je to vrlo vjerojatno ako mu tamošnje pravosuđe dozvoli posjet Petraču u ekstradicijskom pritvoru.

Kazao je da je Petrač izabrao grčkog branitelja s kojim je već kontaktirao i koji mu je rekao da se Petrač osjeća dobro.

Na upit hoće li se protiviti zahtjevu za izručenjem, koje je hrvatsko Ministarstvo pravosuđa već sinoć poslalo grčkim vlastima, Pedišić je kazao kako je o tome prerano govoriti.

On smatra da je za ponavljanje suđenja Petraču dovoljna činjenica što je uhićen navodni organizator otmice Ivan Mateković koji je također osuđen u odsutnosti, a čiji je odvjetnik također najavio da će tražiti novo suđenje.

"Dostupnost Hrvoja Petrača hrvatskom pravosuđu samo je još jedan razlog da se suđenje ponovi", zaključio je Marijan Pedišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙