FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stjepana Huciku i Stjepana Jurička policija pustila

ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Stjepan Hucika i Stjepan Juričko, kojisu se dragovoljno predali na graničnom prijelazu Bregani i dragovoljnootišlo na obavijesni razgovor u samoborsku policiju, pušteni su neštoposlije 14,30 sati.
ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Stjepan Hucika i Stjepan Juričko, koji su se dragovoljno predali na graničnom prijelazu Bregani i dragovoljno otišlo na obavijesni razgovor u samoborsku policiju, pušteni su nešto poslije 14,30 sati.

Kako se doznaje od njihovih odvjetnika, USKOK je odlučio da protiv njih neće pristupiti kaznenom gonjenju zbog pomaganja u bijegu Hrvoja Petrača, a obojica nakon oslobađanja nisu željeli davati izjave.

Njihovi odvjetnici kratko su rekli da su njih dvojica izjavili istražiteljima kriminalističke policije da su željeli Petrača nagovoriti na predaju.

Stjepana Huciku i Stjepana Jurička uhitila je 31. kolovoza grčka policija zajedno s Hrvojem Petračem, a zatim pustila jer nisu na Interpolovoj listi traženih dok je Petrač osuđen na pet mjeseci zatvora zbog ulaska u Grčku s lažnom putovnicom.

Petrač, za kojim je raspisana Interpolova tjeralica, bio je u bijegu od otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca u veljači prošle godine. Godinu dana kasnije zagrebački Županijski sud proglasio ga je inicijatorom tog kriminalnog djela i osudio na šest godina zatvora. Spominje ga se i u kontekstu mreže pomagača odbjeglog generala HV-a Ante Gotovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙