FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra bira savjetnika za drugu fazu privatizacije Ine

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska bi Vlada na sutrašnjojsjednici u Slavonskom Brodu trebala izabrati financijskog savjetnikaza drugu fazu privatizacije Ine.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska bi Vlada na sutrašnjoj sjednici u Slavonskom Brodu trebala izabrati financijskog savjetnika za drugu fazu privatizacije Ine.

Povjerenstvo za izbor savjetnika najvećim je dijelom odradilo svoj posao i danas poslijepodne će Užem kabinetu Vlade dati konačni prijedlog, a Vlada bi o savjetniku odlučivala na sutrašnjoj sjednici, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, ne želeći reći kakav će biti prijedlog Povjerenstva.

U užem krugu za savjetnika su Merill Lynch-Raiffeisen banka, HSBC-Zagrebačka banka-Intercapital i Citibank-CAIB.

U uži krug nije pak ušao konzorcij Morgan Stenley-Deutsche bank-PBZ koji se i javno požalio na netransparentnost izbora.

Ne bih se bavio špekulacijama, uvjeren sam da je postupak vođen transparentno prema svim ponuđačima, riječi su kojima je Polančec komentirao prigovore tog konzorcija.

Dobili smo, nastavlja, ponude šest vrlo reprezentativnih konzorcija, prema svima smo imali isti kriterij, a onaj tko nije izabran, ili nije ušao u uži krug ima se pravo žaliti, kazao je.

Komentirajući natječaj kojim su Općina Lovran i Liburnia Riviera Hoteli u kolovozu oglasili prodaju triju hotela iz sastava LRH, potpredsjednik Polačec kaže da je to nastavak loše prakse, te kako je vrlo zainteresiran za rezultat tog natječaja.

U ovom trenutku nije uputno prodavati te hotele, kazao je, najavljujući da će se kroz Nadzorni odbor utjecati da u ovom trenutku ne dođe do te prodaje.

Trenutno je najvažnije da država ponovo stekne dionice LRH, naglašava Polačec i dodaje da će toga biti interesantno čekati razrješenje imovinsko-pravnih odnosa, ponovno

Na upit kako idu pregovori s predstavnicima Dom i SN holdinga oko povrata dionica, Polančec je tek kratko odgovorio: "Teško".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙