FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Produljen rok važenja Zakona o reviziji pretvorbe

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada donijela je natelefonskoj sjednici Uredbu o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe iprivatizacije, a po kojoj se do 30. rujna produžava rok važenja togzakona, priopćeno je u srijedu navečer iz Vlade.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada donijela je na telefonskoj sjednici Uredbu o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije, a po kojoj se do 30. rujna produžava rok važenja tog zakona, priopćeno je u srijedu navečer iz Vlade.

Istodobno je Vlada zadužila Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da odmah pripremi zakonski prijedlog kojim će se, po hitnom postupku, izmijeniti taj Zakon tako da bi se rok provođenja postupaka revizije, pretvorbe i privatizacije produžio na dulje vrijeme.

Kako se navodi u priopćenju, u Uredbi o izmjeni Zakona stoji da se u Zakonu o reviziji pretvorbe i privatizacije u članku 21. stavku 2. riječi "1. rujna 2005. godine" zamjenjuju se riječima "30. rujna 2005. godine".

U članku 21. stavku 2. Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (Narodne novine, br. 44/2001, 143/2002 i 189/2004) utvrđeno je da se svi postupci revizije, pretvorbe i privatizacije moraju provesti do 1. rujna 2005. godine.

S obzirom da je Vlada RH predložila Hrvatskome saboru provođenje rasprave o izvršenju zaključaka Hrvatskoga sabora od 29. svibnja 2002. donesenih povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije, nužno je produljiti rok važenja Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije s obzirom da bi iz saborske rasprave mogla proizići eventualna potreba za revizijom nekih od postupaka provedenih temeljem tog Zakona, kaže se u priopćenju.

Vlada je također na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da, odmah, pripremi zakonski prijedlog kojim će se, po hitnom postupku, izmijeniti Zakon o reviziji pretvorbe i privatizacije na način da se rok iz članka 21. stavka 2. Zakona produži na dulje vrijeme, stoji na kraju priopćenja s telefonske sjednice Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙