FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: Slovenci donose zakone koji duboko zadiru u interese RH

SPLIT, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Saborski zastupnici SDP-a SlavkoLinić i Marin Jurjević na današnjoj su konferenciji za novinare uSplitu ustvrdili da Slovenci donose zakone koji duboko zadiru uinterese Hrvatske, te da hrvatska Vlada ne poduzima ništa zazaustavljanje nezakonite privatizacije.
SPLIT, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Saborski zastupnici SDP-a Slavko Linić i Marin Jurjević na današnjoj su konferenciji za novinare u Splitu ustvrdili da Slovenci donose zakone koji duboko zadiru u interese Hrvatske, te da hrvatska Vlada ne poduzima ništa za zaustavljanje nezakonite privatizacije.

Marin Jurjević ustvrdio je da najnoviji potezi slovenske vlade (prijedlog zakona o proglašenju ekološke zone i epikontinentalnog pojasa) izravno ugrožavaju interese Hrvatske.

Pitamo se što radi naša Vlada. Gdje je Ministarstvo vanjskih poslova, što poduzima hrvatska diplomacija. Odgovor je, na žalost - ništa! Naša Vlada spava, a Slovenci donose zakone koji nas duboko ugrožavaju, kazao je Jurjević.

Slavko Linić je naveo da je prema izvješću Državne revizije iz travnja ove godine 80 posto privatizacije u Hrvatskoj nezakonito, te da je Sanaderova Vlada sva ta izvješća primila na znanje, ali bez prave reakcije. "Ovakva privatizacija je nastavak politike 1998. i 1999., a njena suština je u tome kako predati hrvatsko gospodarstvo u ruke onih koji se bogate i ne žele ga razvijati, ne žele brinuti o radnim mjestima, nego samo žele dobiti nekretnine bez truda i bez novca", kazao je Linić. Ustvrdio je da krivnja leži u članovima Vlade, prvenstvo na potpredsjedniku Damiru Polančecu. "Polančec je vrlo jasno poručio hrvatskoj javnosti da treba nastaviti i realizirati štetne ugovore sa, ne više fondovima, nego sada trgovačkim društvima, koji su stvoreni da bi pobjegli od bilo kojih pravih problema. Vlada i Sanader će se morati pozabaviti s Polančecom i vidjeti koji su njegovi interesi", kazao je Linić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙