FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sever od Sanadera traži da u vezi s privatizacijom "stane na loptu"

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS)uputili su danas pismo predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu u kojem tražeda "stane na loptu" i zastane s daljnjom privatizacijom do trenutkadok se u Hrvatskoj ne postigne nacionalni dogovor oko toga što i kakoprivatizirati, što će se prodavati i kome, rekao je predsjednik NHS-aKrešimir Sever na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) uputili su danas pismo predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu u kojem traže da "stane na loptu" i zastane s daljnjom privatizacijom do trenutka dok se u Hrvatskoj ne postigne nacionalni dogovor oko toga što i kako privatizirati, što će se prodavati i kome, rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever na današnjoj konferenciji za novinare.

"Nismo protiv privatizacije, ali mora se provesti na način kako to odgovara i građanima ove zemlje i tu poruku šaljemo predsjedniku Vlade", rekao je Sever.

"Ono što se u Hrvatskoj privatizira nije prćija, nije miraz niti jedne vlade i ne može s time raspolagati na način da zbog loših postupaka, maksimalne posljedice budu gubitak izbora, rekao je Sever dodajući da je mali broj procesuiranih, a još manje kažnjenih za puno nepravilnosti u dosadašnjoj pretvorbi i privatizaciji.

Smatra da posljednje događanje oko Liburnije Rivijera Hotela, najprije davanje ili prodavanje pa onda odustajanje od toga, ponovno podsjeća na nepostojanje kvalitetne politike i dogovora. "Metode pokušaja i pogrešaka za jednu Vladu ne smiju funkcionirati, to su ozbiljne pogreške", ustvrdio je.

"Po jednoj cijeni prodajemo, a sad ćemo po drugoj otkupljivati to isto, a to će po običaju na koncu platiti građani i nitko kriv. Zanimljivo je da je (za Vladu) kriv samo prvi čovjek Hrvatskog fonda za privatizaciju, a što je sa cijelim Upravnim vijećem Fonda, što je s prvim čovjekom Vlade, što je s potpredsjednikom Vlade zaduženim za to. Ne bi li i oni trebali snositi odgovornost", upitao je Sever.

Naveo je da u SAD-u ima oko 11.000 poduzeća u radničkim rukama i njih oko 4.000 u različitim oblicima lokalne vlasti i vlasništva nevladinih udruga i da svi odlično posluju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙