FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragan Rita ojačao na kategoriju 3, od ukupno 5

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Uragan Rita, koji prijeti američkimsaveznim državama Teksasu i Louisiani, nakon što je već pogodioFloridu te karipski otok Kubu, ojačao je do kategorije 3 (od ukupno5), objavio je Nacionalni centar za uragane na Miamiju na Floridi.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Uragan Rita, koji prijeti američkim saveznim državama Teksasu i Louisiani, nakon što je već pogodio Floridu te karipski otok Kubu, ojačao je do kategorije 3 (od ukupno 5), objavio je Nacionalni centar za uragane na Miamiju na Floridi.

U 8 sati po srednjoeuropskom vremenu vjetrovi uragana iznosili su 185 km/sat na zapadu područja Key West (jug Floride), odnosno 210 km na sat u La Havani (Kuba).

Očekuje se dalje jačanje Rite koja bi u srijedu mogla prijeći u kategoriju 4 prema Saffir-Simpsonovoj ljestvici, objavio je Nacionalni centar, a prenijela agencija France presse.

I dok su stanovnici Florida Keys netom odahnuli nakon što je Rita uglavnom poštedjela otok, Teksas i Louisiana, već teško uništena razaranjima uragana Katrine, očekuju novu katastrofu.

Agencija Associated press piše da je američki predsjednik George W. Bush, nakon što je otrpio brojne kritike zbog prespore reakcije savezne vlade u pružanju pomoći Louisiani, potpisao hitnu deklaraciju o Floridi te da je s guvernerom Teksasa Rickom Perryjem razgovarao o akciji spašavanja stanovništva.

Novinari su tako doznali da je agencija FEMA pripremila zrakoplove i autobuse za evakuaciju stanovnika u slučaju potrebe.

Rita se noću na srijedu udaljila s Kube ne izazvavši nijednu žrtvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙