FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Castro: Kuba je i dalje spremna pomoći SAD-u

HAVANA, 20. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kubanski predsjednik FidelCastro ponovio je u ponedjeljak svoju ponudu da pošalje liječnike uSAD uoči pojave tropske oluje Rita koja prijeti Floridi, a možda ipodručju kojeg je nedavno poharao uragan Katrina.
HAVANA, 20. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Kubanski predsjednik Fidel Castro ponovio je u ponedjeljak svoju ponudu da pošalje liječnike u SAD uoči pojave tropske oluje Rita koja prijeti Floridi, a možda i području kojeg je nedavno poharao uragan Katrina.

"Naša ponuda i dalje stoji, kako danas, tako i sutra", rekao je Castro ponudivši da će u SAD poslati više od tisuću liječnika i 36 tona medicinske pomoći, baš kao što je to nudio i prije 20-ak dana, za područje pogođeno uraganom Katrina gdje je poginulo približno tisuću ljudi.

Castro je, u svom govoru pred diplomiranim studentima medicine koji je prenošen putem državnih medija, rekao da Bushova administracija još nije odgovorila na njegovu ponudu. Pritom je naglasio da je ponuda iskrena i da time nema namjeru "poniziti ili uvrijediti" svog ljutog političkog protivnika.

Kubanski predsjednik je objavio da bi se liječnici, organizirani da pomognu žrtvama uragana Katrina, pridružili drugim profesionalcima i studentima, kao stalna medicinska snaga spremna olakšati situaciju kad su u pitanju prirodne katastrofe ili epidemije bilo gdje u svijetu.

Komunistička Kuba obično šalje medicinsku pomoć zemljama pogođenim prirodnim katastrofama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙