FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rita se udaljuje s Kube; nema žrtava

HAVANA, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rita, uragan druge kategorije (odpet), udaljio se s Kube u noći s utorka na srijedu ne uzrokujućinijednu žrtvu, nakon evakuacije više od 230 tisuća osoba, premanajnovijim podacima Civilne zaštite.
HAVANA, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rita, uragan druge kategorije (od pet), udaljio se s Kube u noći s utorka na srijedu ne uzrokujući nijednu žrtvu, nakon evakuacije više od 230 tisuća osoba, prema najnovijim podacima Civilne zaštite.

Tijekom večeri u utorak središte uragana bilo je smješteno na približno 110 km sjeverno od obala pokrajine Pinal del Rio, najzapadnije na otoku, a pogodio je istodobno krajnji jug Floride, rekao je dužnosnik Meteorološkog instituta Kube Jose Rubiera u televizijskom dnevniku.

Nijedna žrtva nije zabilježena na otoku, kazao je pukovnik Domingo Carretero, glasnogovornik Civilne zaštite, ističući da je više od 230 tisuća osoba evakuirano u zapadnim pokrajinama, od kojih gotovo 130 tisuća u glavnom gradu, i upućeno u više od 600 skloništa.

Ta je brojka znatno niža od one zabilježene tijekom evakuacija provedenih pri prolazu prethodnih uragana kad se radilo o 1,5 do 2 milijuna osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙