FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na jugu SAD-a izvanredno stanje radi jačanja uragana Katrina

WASHINGTON, 27. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Stanovnici priobalnihpodručja Louisiane i Mississippija u subotu su počeli evakuaciju zboguragana Katrina koji se, dobivajući na snazi, preko Meksičkog zaljevanastavlja kretati prema ove dvije države SAD-a.
WASHINGTON, 27. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Stanovnici priobalnih područja Louisiane i Mississippija u subotu su počeli evakuaciju zbog uragana Katrina koji se, dobivajući na snazi, preko Meksičkog zaljeva nastavlja kretati prema ove dvije države SAD-a.

Centar za uragane u Miamiju je objavio da bi uragan Katrina mogao eskalirati u kategoriju 4 nad toplim vodama Meksičkog zaljeva, što je jedan stupanj do najvišeg na Saffir-Simpson skali snage uragana. To znači brzinu vjetra od 210 do 249 kilometara na sat.

Oluja se u subotu kreće brzinom od 11 kilometara na sat prema obali SAD-a i očekuje se da će do Louisiane ili Mississippija doći u ponedjeljak podne. Meteorolozi će točno mjesta gdje će uragan pogoditi obalu SAD-a moći odrediti najranije u ponedjeljak ujutro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙