FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: OPEC će povećati proizvodne stope za dva milijuna barela na dan

BEČ, , 20. rujna 2005. (Hina) - Ministri članica Organizacije zemaljaizvoznica nafte (OPEC) odlučili su u utorak u Beču povećati proizvodnestope sirove nafte za dva milijuna barela na dan za četvrtotromjesečje ove godine.
BEČ, , 20. rujna 2005. (Hina) - Ministri članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučili su u utorak u Beču povećati proizvodne stope sirove nafte za dva milijuna barela na dan za četvrto tromjesečje ove godine.

Predsjednik Konferencije OPEC-a Ahmad Fahad Al-Sabah izrazio je nadu da će to povećanje pridonijeti stabilizaciji naftnog tržišta i cijena i naglasio važnost uloge sedam zemalja proizvođača nafte nečlanica OPEC-a (Angole, Egipta, Meksika, Omana, Rusije, Sudana i Sirije) koje su bile na dvodnevnoj konferenciji i izrazile spremnost na dijalog i suradnju sa zemljama članicama OPEC-a.

Cijena sirove nafte prema podacima iz sjedišta OPEC-a u Beču danas je iznosila 57,56 dolara po barelu.

Od 1. listopada do kraja prosinca nove proizvodne kvote OPEC-a bit će 32,5 milijuna barela na dan, za razliku od prijašnjih 28,3 milijuna barela na dan bez Iraka, odnosno 30,2 milijuna barela na dan s Irakom.

Sljedeći izvanredni sastanak OPEC-a održat će se 12. prosinca ove godine u Kuvajtu, a redovita konferencija 8. ožujka 2006. u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙