FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog eksplozija zatvorena naftna crpilišta u Iranu

TEHERAN, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Pet iranskih naftnih crpilištazatvoreno je nakon što je u četvrtak ujutro odjeknulo nekolikoeksplozija na naftnim poljima, doznaje se u subotu iz medijskihizvješća, no dužnosnici za sada ne daju nikakve izjave o mogućem paduproizvodnje nafte.
TEHERAN, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Pet iranskih naftnih crpilišta zatvoreno je nakon što je u četvrtak ujutro odjeknulo nekoliko eksplozija na naftnim poljima, doznaje se u subotu iz medijskih izvješća, no dužnosnici za sada ne daju nikakve izjave o mogućem padu proizvodnje nafte.

Studentska novinska agencija ISNA je izvjestila da su, nakon eksplozija u gradu Ahvazu, prijestolnici jugozapadne provincije Khuzestan i naftnom središtu, zatvorena crpilišta 141, 149. 179, 250 i 255.

Prema riječima jednog parlamentarnog zastupnika, za eksplozije su odgovorni separatistički gerilci iz iranske arapske manjine. Khuzestan je u travnju bio poprište arapske pobune u kojoj je pet ljudi poginulo a 200 je uhićeno.

Iran je četvrta zemlja na svijetu po proizvodnji sirove nafte, s oko 4,2 milijuna barela dnevno, i drugi izvoznik nafte OPEC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙