FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik OPEC-a izrazio zabrinutost zbog nekontroliranog rasta cijena nafte

KUWAIT CITY, 29. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Organizacijazemalja-izvoznica nafte (OPEC) izrazila je pojačanu zabrinutost zbognekontroliranog rasta cijena nafte, objavivši da će na redovitomsastanku u rujnu ispitati mogućnosti prigušivanja njihova rasta.
KUWAIT CITY, 29. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) izrazila je pojačanu zabrinutost zbog nekontroliranog rasta cijena nafte, objavivši da će na redovitom sastanku u rujnu ispitati mogućnosti prigušivanja njihova rasta.

"Sve nas više brine nastavljena visoka razina cijena nafte koja ne odražava na odgovarajući način temeljni odnos ponude i potražnje na tržištu", istaknuo je u službenom priopćenju predsjednik OPEC-a kuvajtski ministar za naftu šeik Ahmed al-Fahd al-Sabah.

"Kako bi počeo rješavati brojna složena pitanja vezana s time, OPEC će na sastanku u rujnu istražiti različite mogućnosti i time, nadajmo se, pridonijeti formiranju umjerenih cijena", napomenuo je predsjednik OPEC-a.

Sastanak je zakazan 19. rujna u Beču.

Cijene nafte dosegnule su rekordne razine, približivši se 70 dolara po barelu zbog zaoštravanja političkih napetosti između Venezuele i SAD-a, te sezone uragana u Meksičkom zaljevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙