FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena govedarska farma, vrijedna tri milijuna kuna

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Prva farma, izgrađena kreditnomlinijom u okviru Operativnog programa razvitka govedarske proizvodnjeMinistarstva poljoprivrede, otvorena je danas u Gornjem Predrijevukraj Slatine na obiteljskom gospodarstvu Joze Njaria, a ukupnavrijednost investicije je tri milijuna kuna.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Prva farma, izgrađena kreditnom linijom u okviru Operativnog programa razvitka govedarske proizvodnje Ministarstva poljoprivrede, otvorena je danas u Gornjem Predrijevu kraj Slatine na obiteljskom gospodarstvu Joze Njaria, a ukupna vrijednost investicije je tri milijuna kuna.

Farmu je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković koji je istaknuo da se u Hrvatskoj trenutno gradi oko 160 farmi, vrijednih više od 200 milijuna kuna. Dodao je da je to najbolji primjer skrbi o poljoprivrednoj proizvodnji.

Govedarska farma u Gornjem Predrijevu izgrađena je u manje od godinu dana. Kapacitet farme je pedeset mliječnih i 12 krava u suhostaju, te pedeset teladi do četrnaest dana starosti.

Obiteljsko gospodarstvo Joze Njaria ostvarilo je tak projekt iz kreditnih sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvitak te dijelom iz vlastitih sredstva.

(Hina) xgaz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙