FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić otvorio sajam u Gudovcu

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićotvorio je danas 13. Međunarodni stočarski, gospodarski i obrtničkisajam u Gudovcu, pokraj Bjelovara, koji je okupio oko 350 izlagača iz17 županija i osam stranih zemalja.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić otvorio je danas 13. Međunarodni stočarski, gospodarski i obrtnički sajam u Gudovcu, pokraj Bjelovara, koji je okupio oko 350 izlagača iz 17 županija i osam stranih zemalja.

Riječ je o najvećem stočarskom sajmu u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik Mesić, a i ministar poljoprivrede Petar Čobanković naglašava kako sajam u Gudovcu iz godine u godinu napreduje i sve više ima međunarodni karakter.

Predsjednik Mesić i ministar Čobanković istaknuli su i važnost lokalnih i državnih vlasti u razvoju poljoprivrede.

Važna je suradnja lokalnih i državnih vlasti, te Hrvatskih voda i oko sustava odvodnje voda čime bi se spriječile i štete od visokih voda, kazao je Mesić na otvorenju sajma.

Nakon otvaranja sajma, ministar Čobanković dodijelio je nagrade najuspješnijim stočarima i proizvođačima u prošloj godini.

Sajam u Gudovcu, koji se održava do 4. rujna, okupio je oko 350 izlagača, što je 16 posto više izlagača nego prošle godine, a povećana je i izložbena površina, za 20-tak posto, na 20.000 četvornih metara.

Sajam će, očekuju organizatori, obići više od 50 tisuća posjetitelja.

Na sajmu će biti održana i aukcijska prodaja stoke na kojoj će biti ponuđeno oko 80 steonih junica.

Novitet ovogodišnjeg 13. Međunarodnog stočarskog sajma je 1. sajam kontinentalnog turizma "Kon-tur" na kojem se predstavlja tridesetak izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

Osim toga, tijekom tri dana trajanja sajma biti će održano niz stručnih skupova, okruglih stolova i predavanja iz oblasti govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ekološke poljoprivrede, pčelarstva, zadrugarstva i poduzetništva.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je Sisačko-moslavačka županija, a organizatori 13. Međunarodnog stočarskog, gospodarskog i obrtničkog sajma su Bjelovarski sajam d.o.o. i Hrvatski stočarski centar, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, HGK - Županijske komore Bjelovar i Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙