FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proširena zabrana uvoza i provoza kroz Hrvatsku peradi i proizvoda od peradi

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva, zbog širenja ptičje gripe, proširiloje zabranu uvoza u Hrvatsku i provoza preko Hrvatske peradi iproizvoda od peradi i na Kazahstan, Mongoliju i Rusiju, priopćeno jeiz Ministarstva.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, zbog širenja ptičje gripe, proširilo je zabranu uvoza u Hrvatsku i provoza preko Hrvatske peradi i proizvoda od peradi i na Kazahstan, Mongoliju i Rusiju, priopćeno je iz Ministarstva.

Zabrana se još od ranije odnosi na Hong Kong, Indoneziju, Japan, Južnoafričku Republiku, Južnu Koreju, Kambodžu, Kinu, Laos, Tajland i Vijetnam.

Na te se zemlje, kao i na Kazahstan, Mongoliju i Rusiju, odnosi Naredbu o zabrani uvoza u Hrvatsku i provoza preko Hrvatske peradi i proizvoda od peradi radi sprječavanja unošenja influence ptica.

Tom je Naredbom zabranjen uvoz u Hrvatsku i provoz preko Hrvatske pošiljaka žive peradi i pernate divljači, jednodnevne peradi, rasplodnih i konzumnih jaja, sjemena peradi i pernate divljači, svježeg i smrznutog mesa, proizvoda od mesa peradi i pernate divljači i proizvoda životinjskog podrijetla (od ptica) namijenjenih hranidbi životinja za industrijsku uporabu ili uporabu u poljodjelstvu.

Zabrana se, napominju u Ministarstvu poljoprivrede, odnosi i na pošiljke koje potječu iz drugih zemalja ukoliko se prevoze preko gore spomenutih zemalja.

Zabrana se odnosi na trajne konzerve od mesa peradi i pernate divljači, proizvode od jaja koje su prije ili tijekom proizvodnje podvrgnuta toplinskoj obradi sušenja u proizvodnji jaja u prahu, pasterizacije ili sterilizacije, te pošiljke toplinski obrađenih proizvoda gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura od najmanje 70 stupnjeva Celzijevih.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙