FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U kreiranju i vođenju agrarne politike nužna suradnja struke i resornog ministarstva

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - U kreiranju i vođenju agrarne politikenužna je suradnja struke i resornog Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva, istaknuli su predstavnici Hrvatskogagronomskog društva (HAD) i Gospodarskog interesnog udruženja (GIU)Hrvatsko sjeme na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - U kreiranju i vođenju agrarne politike nužna je suradnja struke i resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, istaknuli su predstavnici Hrvatskog agronomskog društva (HAD) i Gospodarskog interesnog udruženja (GIU) Hrvatsko sjeme na današnjoj konferenciji za novinare.

Mišljenja su kako struku treba više angažirati u kreiranju poljoprivredne politike, upozoravajući pritom kako nema komunikacije između njih i resornog ministarstva, odnosno u ministarstvu ne mogu pronaći sugovornika.

Kazali su kako ih ministar poljoprivrede Petar Čobanković otkako je na toj dužnosti još uvijek nije primio iako su pokušavali dogovoriti susret s njim.

Govoreći o problemima hrvatske poljoprivrede naglasili su problem velikog uvoza, ilustrirajući to podatkom kako se hvalimo uspješnom turističkom sezonom, odnosno velikim brojem turista, dok ti isti turisti jedu hranu iz uvoza.

Pitaju se stoga zašto se ne poduzima ništa kako bi se potaknula proizvodnja hrane za turizam te kako bi domaći proizvođači imali gdje plasirati svoje proizvode.

Osim toga, na konferenciji za novinare je rečeno kako hrvatskom poljoprivredom vladaju trgovci, kako vlada neorganiziranost u poljoprivredi te kako primjerice u sjemenarstvu ima više od 300 registriranih uvoznika sjemena, što je apsurd jer je tako uvoznika više nego samih proizvođača sjemena.

Predstavnici HAD-a upozorili su kako je ove godine proizvedeno najmanje pšenice nego ikada te kako će uljane repice također biti zasijano manje, a priča se o proizvodnji bio dizela.

Mišljenja su kako se hitno mora poduzeti nešto kako bi se poboljšalo stanje u domaćem agraru, no kako su istaknuli, bez suradnje resornog ministarstva i struke teško da se išta može učiniti.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙