FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni stočarski sajam u Gudovcu od 2. do 4. rujna

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Međunarodni stočarski, gospodarskii obrtnički sajam, koji će se od 2. do 4. rujna održati u Gudovcu,pokraj Bjelovara, okupit će oko 350 izlagača iz 17 županija i osamstranih zemalja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinaredirektor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Međunarodni stočarski, gospodarski i obrtnički sajam, koji će se od 2. do 4. rujna održati u Gudovcu, pokraj Bjelovara, okupit će oko 350 izlagača iz 17 županija i osam stranih zemalja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Ovogodišnji sajam, ističe, okupit će 16 posto izlagača više nego prošle godine, a i izložbena površina povećana je za 20-tak posto, na 20.000 četvornih metara.

Sajam će, očekuju organizatori, obići više od 50 tisuća posjetitelja.

Na sajmu će biti održana i aukcijska prodaja stoke na kojoj će biti ponuđeno oko 80 steonih junica.

Novitet ovogodišnjeg 13. Međunarodnog stočarskog sajma, najveće specijalizirane stočarske sajamske priredbe u zemlji, je 1. sajam kontinentalnog turizma "Kon-tur" na kojem će se predstaviti tridesetak izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

Osim toga, tijekom tri dana trajanja sajma biti će održano niz stručnih skupova, okruglih stolova i predavanja iz oblasti govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ekološke poljoprivrede, pčelarstva, zadrugarstva i poduzetništva.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs istaknuo je kako je sajam u Gudovcu drugi najjači sajam u Hrvatskoj (odmah iza Zagrebačkog velesajma).

Dodao je kako se u toj županiji svaki peti stanovnik bavi poljoprivredom te kako je to jedan od razloga što Županija svoje gospodarske, financijske i znanstvene potencijale stavlja u službu razvoja poljoprivrede kao temeljne grane gospodarstva.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je Sisačko-moslavačka županija, a Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Organizatori 13. Međunarodnog stočarskog, gospodarskog i obrtničkog sajma su Bjelovarski sajam d.o.o. i Hrvatski stočarski centar, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, HGK - Županijske komore Bjelovar i Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙