FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: početak prerade šećerne repe

OSIJEK, 8. rujna 2005. (Hina) - Današnjim potpaljivanjem krečnih peći uosječkoj je Šećerani označen početak 99. kampanje prerade šećernerepe, a ujedno je najavljena i proslava sto godina neprekidnog radaosječke šećerane koja će se svečano obilježiti iduće godine.
OSIJEK, 8. rujna 2005. (Hina) - Današnjim potpaljivanjem krečnih peći u osječkoj je Šećerani označen početak 99. kampanje prerade šećerne repe, a ujedno je najavljena i proslava sto godina neprekidnog rada osječke šećerane koja će se svečano obilježiti iduće godine.

Vađenje šećerne repe počinje slijedeći tjedan, a planira se izvaditi oko 550.000 tona repe i proizvesti oko 60.000 tona šećera.

Kao problem istaknuta je mogućnost slabije digestije odnosno sladora šećerne repe zbog velikih kiša koje su padale ovoga ljeta.

Svečanosti potpale krečnih peći bio je nazočan i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Dragan Kovačević, koji je naglasio da šanse hrvatskih proizvođača šećera vezano za mjere Europske unije oko izvoznih kvota vidi u udruživanju šećerana, te modernizaciji proizvodnje i povećanju digestije.

(Hina) xvsik yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙