FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tiskovni ured HBK odbacio optužbe Carle Del Ponte

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Tiskovni ured Hrvatske biskupskekonferencije optužbe glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte naračun Svete Stolice i Katoličke crkve u Hrvatskoj danas je upotpunosti odbacio i smatra da je u njima iznesen cijeli nizneprihvatljivih teza, neuobičajenih i za kolokvijalne razgovore, akamoli za tako visoku instanciju koju ona zastupa.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije optužbe glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte na račun Svete Stolice i Katoličke crkve u Hrvatskoj danas je u potpunosti odbacio i smatra da je u njima iznesen cijeli niz neprihvatljivih teza, neuobičajenih i za kolokvijalne razgovore, a kamoli za tako visoku instanciju koju ona zastupa.

U povodu intervjua glavne haaške tužiteljice objavljena u današnjem internetskom izdanju dnevnih novina "Daily Telegraph" u kojemu se, među ostalima, iznose tvrdnje da se odbjegli general Ante Gotovina "skriva u franjevačkom samostanu" te da "ga štiti Katolička crkva", o čemu je "izvijestila Vatikan koji je odbio surađivati", predstojnik Tiskovnoga ureda HBK don Anton Šuljić izjavio je kako vodstvo Katoličke crkve u Hrvatskoj "nema nikakvih saznanja niti indikacija gdje bi se mogao nalaziti odbjegli general Gotovina".

U izjavi koju prenosi Hrvatska katolička agencija (IKA) Šuljić napominje kako im je jasno da je glavna haaška tužiteljica iz tko zna kakvih sve razloga "frustrirana", pa bi se dio njezinih kvalifikacija, kako dodaje, mogao pripisati takvu raspoloženju, no posve je neuobičajeno da se na takav način, i još k tome putem medija, kako napominje, neutemeljeno i paušalno prozivaju najviši predstavnici Svete Stolice, uključivo i papu Benedikta XVI. i katolički episkopat u Hrvatskoj.

"Takve bi istupe tužiteljice konačno i međunarodna zajednica, koja ju je imenovala u službu kao jednu od strana Haaškoga tribunala, bila pozvana objasniti i Katoličkoj crkvi i Republici Hrvatskoj", stoji u izjavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙