FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić i Koštunica: Incident na Kosovu je poruka Srbima

BEOGRAD, 28. kolovoza 2005.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadićocijenio je u nedjelju da ubojstvo dvojice srpskih mladića na Kosovu"predstavlja nedvosmislenu poruku Srbima da za njih nema mjesta naKosovu i Metohiji".
BEOGRAD, 28. kolovoza 2005.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je u nedjelju da ubojstvo dvojice srpskih mladića na Kosovu "predstavlja nedvosmislenu poruku Srbima da za njih nema mjesta na Kosovu i Metohiji".

"Ovaj teroristički akt još jedan je dokaz da je na Kosovu i Metohiji ključno pitanje poštivanje prava na život i drugih ljudskih prava. Svakom je danas jasno da je tamošnje društvo daleko od spremnosti da bude demokratsko i multietničko", istaknuo je Tadić u reagiranju na incident koji se dogodio na Kosovu u subotu navečer kada su, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ubijena dva srpska mladića.

Tadić je upozorio da "ukoliko počinitelji tog zločina ne budu otkriveni, kao što nisu otkrivene ubojice djece u Goraždevcu prije par mjeseci i počinitelji mnogih drugih zločina u poslednjih šest godina, bit će jasno da ne postoji rješenost odgovornih institucija da se na Kosovu i Metohiji uvede vladavina prava i spriječe novi zločini".

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je "da odgovornost za albanski teror nad Srbima na 'Kosmetu' snose i predstavnici Misije Ujedinjenih naroda, pa i onaj dio međunarodne zajednice koji podliježe teroru kao sredstvu ucjene, kako bi se što prije otvorili razgovori o takozvanom statusu Kosova i Metohije".

On je dodao kako se "ljuto vara svatko tko misli da će terorom nad kosovskim Srbima ostvariti svoje političke ciljeve".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙