FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Vlada i Petersen osudili ubojstvo dva srpska mladića

PRIŠTINA, 28. kolovoza 2005.(Hina) - Vlada Kosova u nedjelju jenajoštrije osudila zločin u kojem su u subotu navečer u još uvijeknerazjašnjenim okolnostima ubijena dvojica srpskih mladića, a osuduzločina uputio je i civilni upravitelj UN-a Soren Jessen Petersen.
PRIŠTINA, 28. kolovoza 2005.(Hina) - Vlada Kosova u nedjelju je najoštrije osudila zločin u kojem su u subotu navečer u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima ubijena dvojica srpskih mladića, a osudu zločina uputio je i civilni upravitelj UN-a Soren Jessen Petersen.

Vlada Kosova pozvala je međunarodne snage na Kosovu UNMIK i kosovsku policiju na brzu i efikasnu akciju kako bi se što prije uhitili počinitelji ovog zlodjela. Vlada je također pozvala građane da surađuju s organima reda tijekom istrage.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Jessen Petersen izjavio je da je šokiran zbog napada.

"Šokiran sam i zapanjen ovim tragičnim i besmislenim zločinom. Zahtjevao sam od policije da posveti maksimalnu pozornost i sve pretraže kako bi uhvatili počinitelja ovog gnusnog zločina", kazao je Jessen Petersen u prvom reagiranju na ubojstvo dvojice i ranjavanje još dvojice srpskih mladića iz Novog naselja kod Lipljana.

U oružanom napadu kod mjesta Banjica u subotu navečer ubijeni su Ivan Dejanović i Aleksandar Stanković iz Novog Naselja kod Lipljana, a ranjeni su Aleksandar Janičijević i Nikola Dukić iz istog mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙