FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić posjetio Muzej holokausta u Washingtonu

ZAGREB/WASHINGTON, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskebiskupske konferencije (HBK) nadbiskup zagrebački kardinal JosipBozanić posjetio je Muzej holokausta u Washingtonu, objavljeno jejutros na internetskim stranicama hrvatske redakcije Glasa Amerike -VOA.
ZAGREB/WASHINGTON, 2. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić posjetio je Muzej holokausta u Washingtonu, objavljeno je jutros na internetskim stranicama hrvatske redakcije Glasa Amerike - VOA.

Tom prigodom kardinal Bozanić je izjavio da "čovjek nakon što prođe kroz Muzej nije previše raspoložen za velike govore i riječi".

"Ono što se vidi i doživi kad se čovjek vraća u prošlost veoma je impresivno," rekao je dodavši kako to "stalno govori da čovjek na ovoj Zemlji mora biti jako oprezan, kako se odnosi prema sebi, drugima i Zemlji".

Podsjetio je kako je čovjek "postavljen da služi i bude otvoren prema ljudima koji će širiti ljudske odnose. Vidimo što se događa kad čovjek traži da mu drugi bude sluga i kad može gospodariti tuđim životom," dodao je.

Na novinarski upit o posjetu tamošnjoj Dvorani sjećanja za žrtve logora u Jasenovcu, kardinal Bozanić je odgovorio kako je u njoj zapalio svijeću. Blaženi Alojzije Stepinac je rekao kako je taj logor jedna crna mrlja u hrvatskoj zemlji, dodao je.

Predsjednik HBK-a kardinal Bozanić jučer je posjetio i Američku biskupsku konferenciju gdje je razgovarao o "Hrvatskoj koja je otvorena prema Europskoj uniji".

Osim susreta s washingtonskim nadbiskupom, kardinalom Theodorom McCarikom, Bozanić će se susresti i s američkim katolicima hrvatskog podrijetla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙