FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HBK se priprema za jesensko plenarno zasjedanje u Splitu

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem kardinala JosipaBozanića, nadbiskupa zagrebačkog i predsjednika Hrvatske biskupskekonferencije (HBK), u ponedjeljak je u Biskupskom ordinarijatu uGospiću održana redovita sjednica Stalnoga vijeća HBK na kojoj je biloriječi o pripremama za jesensko plenarno zasjedanje HBK od 9. do 13.listopada u Splitu, priopćilo je danas Tajništvo HBK.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK), u ponedjeljak je u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana redovita sjednica Stalnoga vijeća HBK na kojoj je bilo riječi o pripremama za jesensko plenarno zasjedanje HBK od 9. do 13. listopada u Splitu, priopćilo je danas Tajništvo HBK.

Biskupi su se osvrnuli i na slavlje polaganja temeljnog kamena i blagoslova gradilišta za Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini u prošli petak te istaknuli da je to bio događaj posebne važnosti i za Gospićko-senjsku biskupiju i za cijelu Crkvu u Hrvatskoj.

Prihvaćeni su dokumenti o radu Tajništva i ustanova HBK, a na sjednici je izviješćeno o pripremama za hrvatsko-slovensko hodočašće 24. rujna ove godine u slovensko marijansko svetište Brezje pokraj Ljubljane. I ovim putem biskupi pozivaju svećenike i vjernike da se u što većem broju pridruže tom slavlju i susretu naše Crkve s Crkvom u Sloveniji.

Biskupi su rješavali i neka tekuća pitanja te su se osvrnuli na aktualno stanje u društvu.

U radu sjednice sudjelovali su i ostali članovi Stalnoga vijeća: msgr. Ivan Prenđa, nadbiskup zadarski i potpredsjednik HBK, msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, msgr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, i msgr. Vjekoslav Huzjak, glavni tajnik HBK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙