FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski vjernici na hodočašću u Sloveniji 24. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Nekoliko tisuća hrvatskih vjernikahodočastit će 24. rujna u slovensko marijansko svetište Brezje,četrdesetak kilometara od Ljubljane.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Nekoliko tisuća hrvatskih vjernika hodočastit će 24. rujna u slovensko marijansko svetište Brezje, četrdesetak kilometara od Ljubljane.

Predsjednik Organizacijskog odbora hodočašća msgr. Vjekoslav Huzjak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije danas je izjavio da je to uzvratno hodočašće hrvatskih vjernika u Sloveniju nakon dvije godine kad je u rujnu 2003. tri tisuće slovenskih vjernika hodočastilo u hrvatsko nacionalno marijansko svetište u Mariju Bistricu.

"Zajedničko hodočašće vjernika iz Hrvatske i Slovenije koji će predvoditi njihovi biskupi i svećenstvo dokaz je zajedničke vjere dvaju naroda na kojoj se temelji europska kršćanska baština koja je utjecala na razvitak europske kulture i civilizacije", dodao je Huzjak.

Hodoščašće se održava pod geslom "Zajednička nas vjera povezuje". Svečano euharistijsko slavlje u Brezju predvodit će predsjednik HBK zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će splitsko-makarski nadbiskup i metropolita msgr. Marin Barišić.

Domaćin zajedničkog hodočašća je predsjednik slovenske Biskupske konferencije ljubljanski nadbiskup msgr. Franc Kramberger.

U povodu slovensko-hrvatskog hodočašća u ljubljanskim prostorijama "Družine" 22. rujna predsjednici organizacijskih odbora hodočašća dviju biskupskih konferencija Janez Grill i Vjekoslav Huzjak održat će tiskovnu konferenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙