FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodit će misu na udbinskom gradilištu Crkve hrvatskih mučenika

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik HBK i zagrebačkinadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će s hrvatskim biskupimasvečano misno slavlje u prigodi polaganja kamena temeljca i blagoslovagradilišta Crkve hrvatskih mučenika 9. rujna na Udbini, izvijestio jedanas Pokrovitelj akcije za izgradnju Crkve.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik HBK i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će s hrvatskim biskupima svečano misno slavlje u prigodi polaganja kamena temeljca i blagoslova gradilišta Crkve hrvatskih mučenika 9. rujna na Udbini, izvijestio je danas Pokrovitelj akcije za izgradnju Crkve.

Tom će prigodom predstavnici crkvenih i svjetovnih ustanova prenijeti na oltar monografije o mučenicima s cijeloga hrvatskoga prostora, ističu organizatori dodajući kako će tako biti utemeljena Knjižnica hrvatskih mučenika.

Nazočnom će se mnoštvu također obratiti dopredsjednik Hrvatskoga sabora Darko Milinović i ličko-senjski župan Milan Jurković. Poslije mise predviđen je i kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti pjesnik Drago Štambuk, sestra Cecilija Pleša, Zbor "Zagrebački crkveni pjevači", KUD "Kraljica Katarina" iz Donjega Lapca i Klapa Hrvatske vojske "Sveti Juraj".

Na Krbavskom polju pod Udbinom Turci su 9. rujna 1493. porazili hrvatsku vojsku, a u bitci je poginulo oko 10 tisuća hrvatskih branitelja.

Pokrovitelji ističu kako je izgradnja Crkve hrvatskih mučenika i Memorijalnoga centra na Udbini znak sjećanja na branitelje koji su za dobro svoga naroda i domovine spremni pogibelji izložiti vlastite živote.

Pokrovitelj izgradnje Crkve hrvatskih mučenika i Memorijalnoga centra na Udbini su Hrvatski sabor i Hrvatska biskupska konferencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙