FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji u BiH: Božanićeva kandidatura nije izgledna, razmatraju se druga imena

SARAJEVO,6. rujna(Hina) - Dragan Božanić vjerojatno neće bitikandidatom za veleposlanika Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj jer je isam svjestan da ne bi mogao dobiti suglasnost hrvatskih vlasti zbogsvoje kompromitirajuće ratne prošlosti, prenose u utorak sarajevskidnevni listovi.
SARAJEVO,6. rujna(Hina) - Dragan Božanić vjerojatno neće biti kandidatom za veleposlanika Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj jer je i sam svjestan da ne bi mogao dobiti suglasnost hrvatskih vlasti zbog svoje kompromitirajuće ratne prošlosti, prenose u utorak sarajevski dnevni listovi.

Nakon što je u ponedjeljak "Dnevni avaz" najavio kako srpski član Predsjedništva BiH Borislav Paravac ozbiljno razmatra mogućnost Božanićeva nominiranja, ti su navodi istog dana opovrgnuti.

TV Federacije BiH (FTV), pozivajući se na izvore iz državnog vrha, objavila je kako Božanić nije kandidat.

"Avaz" pak u utorak prenosi kako Paravac odnosno Srpska demokratska stranka (SDS) imaju "u rezervi" za veleposlanika u Hrvatskoj Zdravka Todorovića.

O Todorovićevoj karijeri malo se toga zna osim da je jedno vrijeme obnašao dužnost veleposlanika u Australiji no "Avaz" tvrdi kako u njegovoj biografiji nema ničega što bi moglo biti prijeporno.

Drugi kandidat mogla bi biti Ana Trišić-Babić koja u Ministarstvu vanjskih poslova u Sarajevu trenutačno obnaša dužnost pomoćnika ministra za poslove bilaterale.

"Oslobođenje" čak tvrdi kako je ona "jedini izgledni kandidat". Protiv njezina kandidiranja navodno nema ništa protiv niti Paravac iako je ona član Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čijem je čelu sve utjecajniji oporbeni lider Milorad Dodik.

Sličnog je stajališta navodno i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić a jedina je nepoznanica kako će na to reagirati predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić.

"Oslobođenje" navodi kako su mogući kandidati za veleposlaničko mjesto u Zagrebu i aktualni otpravnik poslova u tom veleposlanstvu Đorđe Latinović te bivši generalni konzul u Milanu Aleksandar Dragičević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙