FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SFF: Svjetska premijera hrvatskog filma "Što je muškarac bez brkova"

SARAJEVO, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Film "Što je muškarac bezbrkova?" hrvatskog redatelja Hrvoja Hribara, snimljen na temeljuistoimenog romana splitskog književnika Ante Tomića, prikazan je upetak kasno navečer u prepunoj dvorani Narodnog kazališta u Sarajevu u Natjecateljskom programu 11. po redu Sarajevskog filmskog festivala(SFF).
SARAJEVO, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Film "Što je muškarac bez brkova?" hrvatskog redatelja Hrvoja Hribara, snimljen na temelju istoimenog romana splitskog književnika Ante Tomića, prikazan je u petak kasno navečer u prepunoj dvorani Narodnog kazališta u Sarajevu u Natjecateljskom programu 11. po redu Sarajevskog filmskog festivala (SFF).

Ovo je ujedno i svjetska premijera filma "Što je muškarac bez brkova" u kojem, uz ostale glume Ivo Grgurević, Leon Lučev, Zrinka Cvitešić, Marija Škaričić, dok je autorica glazbe Tamara Obrovac, a direktor fotografije Silvije Jasenković.

Film je romantična komedija u čijem je središtu ljubavna priča mlade udovice, udovca povratnika i svećenika koji se koprcaju u nesretnim životnim okolnostima.

Film "Što je muškarac bez brkova?" jedan je od dva filma iz Hrvatske koji su prikazani u Natjecateljskom programu SFF-a koji traje od 19. do 27. kolovoza.

Ranije, 22. kolovoza u tom Natjecateljskom programu bio je prikazan film "Oprosti za kung fu" redatelja Ognjena Sviličića.

Inače, u Natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Sarajevskog filmskog festivala koji završava u subotu, prikazano je ukupno 11 filmova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Mađarske i Kosova.

Film "Što je muškarac bez brkova?" nije bio prikazan na nedavnom filmskom festivalu u Puli zbog nesporazuma o tehničkoj valjanosti filma i njegova financiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙