FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić proglašena najboljom na sarajevskom Filmskom festivalu

SARAJEVO, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska glumica Zrinka Cvitešićza ulogu u filmu "Što je muškarac bez brkova?" proglašena je najboljomglumicom na ovogodišnjem Sarajevskom Filmskom Festivalu koji jezavršen večeras dodjeljivanjem nagrada.
SARAJEVO, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska glumica Zrinka Cvitešić za ulogu u filmu "Što je muškarac bez brkova?" proglašena je najboljom glumicom na ovogodišnjem Sarajevskom Filmskom Festivalu koji je završen večeras dodjeljivanjem nagrada.

Zrinki Cvitešić je kao najboljoj glumici ovog Festivala pripalo i 2.500 eura. A za najboljeg glumca sarajevskog Filmskog festivala proglašen je Peter Musevski za ulogu u slovenskom filmu "Delo osvobaja". Njemu je također pripalo 2.500 eura.

U natjecateljskoj konkurenciji među 11 filmova iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Mađarske i Kosova, žiri kojem je predsjedao istaknuti beogradski glumac Miki Manojlović, najboljim je proglasio bugarski film "Dama Zi" (Ledi Zi) redatelja Georgia Djulgerova kojem je za tu nagradu pripalo i 25.000 eura a specijalnu nagradu dobio je film "Kukumi" redatelja Isa Qosje iz Kosova. Tom filmu dodijeljeno je 10.000 eura.

Za najbolji kratki film proglašen je mađarski film "Prije zore" režisera Balinta Lenyeresa kojem je pripalo 3.000 eura. A posebne nagrade za kratki film, dotirane s po 1.000 eura, pripale su dvama filmovima iz BiH: "Prva plaća" autora Alena Drljevića i "Ram za sliku moje domovine" autora Elmira Jukića.

Inače, na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu, jedanaestom po redu, sudjelovalo je ukupno 6 filmskih ostvarenja iz Republike Hrvatske, dva igrana filma "Što je muškarac bez brkova?" redatelja Hrvoja Hribara i "Oprosti za kung fu" redatelja Ognjena Sviličića, te četiri dokumentarna filma u kategoriji regionalnog dokumentarnog filma za jugoistočnu Europu: "Sve pet" autorice Dane Budisavljević, "Plavi poni" redateljice Ivone Juka, "Što je Iva snimila 21. listopada 2003.?" autora Tomislava Radića i "Škver blues" autora Gorana Cace.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙