FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proširenje korisnika reprograma poljoprivrednih kredita

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Krediti za poljoprivrednike izkreditnih programa koji su u portfelju Ministarstva financija,sukladno nedavnoj odluci hrvatske Vlade, obuhvaćeni su takođerreprogramima, pa je tako povećan obuhvat reprograma za poljoprivednekredite.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Krediti za poljoprivrednike iz kreditnih programa koji su u portfelju Ministarstva financija, sukladno nedavnoj odluci hrvatske Vlade, obuhvaćeni su također reprogramima, pa je tako povećan obuhvat reprograma za poljoprivedne kredite.

Tako će reprogrami biti prošireni i za kredite za poljoprivrednike - razvojačene branitelje uključujući i kredite u okviru programa kreditiranja plasmana poljoprivredne mehanizacije u Podunavlju, te građevinske i poljomehanizacije odobrenih od Hypo Alpe Adria Bank i Bayerische Landesbank za korisnike Đuro Đaković Poljoprivredni strojevi i uređaji d.d. Županja, Đuro Đaković Specijalna vozila Slavonski Brod, Đuro Đaković Holding i Poljoopskrba-vanjska trgovina, realizirane putem Županjske banke; kredite plasmana traktora s priključnim uređajima iz proizvodnog programa Tvornice traktora Bjelovar putem Privredne banke Zagreb, kredite za kupnju traktora sredstvima proračuna putem PBZ-a; te kredite iz Programa kreditiranja poljoprivredne mehanizacije (traktori Torpedo) u 1998. godinu odobren od Hypoleasing, Hypo Alpe Adria Bank u korist Virovitičko-podravske županije koji su prema izdanim državnim jamstvima za te kredite u portfelju Ministarstva financija.

Vladinom odlukom iz 2005. godine otpisan je cjelokupan dug za 153 korisnika kredita, a na temelju zahtjeva i uvida u stanje korisnika kredita s ratom stradalih područja za osobe koje nisu u mogućnosti vraćati kredite iz socijalno gospodarskih razloga jer su morale napustiti kuće, ne mogu koristiti gospodarske resurse, zgrade, zemlju, stoku ili opremu, te osobe koje su poginule nailaskom na mine ili su one ili članovi njihovih obitelji smrtno ili neizlječivo oboljeli, kao i korisnike mehanizacije koja je uništena nailaskom na mine ili nije funkcionalna zbog tvorničke greške, a koje nisu niti u garancijskom roku otklonjene.

Tom je odlukom omogućeno svim korisnicima kredita iz programa kreditiranja kupnje traktora "Torpedo" koji do dana donošenja ove odluke nisu kredit otplatili, otpis zatezne kamate u cijelosti, te pravo na 40 posto popusta na preostali dug (glavnicu i redovnu kamatu) kada korisnik kredita iz ovoga programa prihvati reprogram ili ukoliko korisnik kredita prihvati otplatiti dug jednokratno pravo na 60 posto popusta na preostali dug (glavnicu i redovnu kamatu).

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙