FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Univerzijada Izmir: Kuzmanić bez odličja

IZMIR/ZAGREB, 20. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar u klasi"laser standard" Tonko Kuzmanić iz splitskog Mornara zauzeo je četvrtomjesto na 23. Univerzijadi u turskom Izmiru.
IZMIR/ZAGREB, 20. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličar u klasi "laser standard" Tonko Kuzmanić iz splitskog Mornara zauzeo je četvrto mjesto na 23. Univerzijadi u turskom Izmiru.

Kuzmanić je nakon 12 odjedrenih plovova skupio 44 negativna boda, sedam više od brončanog Francuza Cechosza, dok je zlato pripalo Amerikancu Campbellu, a srebro Turčinu Muslubasu. Kuzmanić je medalju izgubio u zadnja dva dana, kada mu je u četiri regate najbolji rezultat bio sedmo mjesto.

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela/Igor Marenić već je u petak osvojila zlatno odličje, pa naši jedriličari nisu ni jedrili u zadnja dva plova u subotu čuvajući se za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

U ženskom "laser radialu" Puljanka Gea Barbić završila je kao deveta.

Ranije je prvo zlato u Izmiru za Hrvatsku osvojio gimnastičar Robert Seligman u finalu na konju s hvataljkama.

Ivan Pucelj je u skoku udalj bio četvrti, Josip Šoprek na 200 metara šesti, Vera Begić u bacanju diska deseta, a Ljiljana Ćulibrk na 5.000 metara deveta.

U streličarstvu, koje se po drugi put održava na Univerzijadi, Ivana Budan je u disciplini složeni luk osvojila četvrto mjesto, a mačevalac Bojan Jovanović zauzeo je deveto mjesto u disciplini floret.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙