FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Finn: Marin Mišura drugi u 3. regati

MOSKVA/ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Drugoga dana Svjetskogprvenstva klase "Finn" u Moskvi hrvatski jedriličari su bili izvrsni,no zbog nedostatka vjetra na jezeru Pestovo nije jedrila drugakvalifikacijska skupina pa službenih rezultata zasad nije bilo.
MOSKVA/ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Drugoga dana Svjetskog prvenstva klase "Finn" u Moskvi hrvatski jedriličari su bili izvrsni, no zbog nedostatka vjetra na jezeru Pestovo nije jedrila druga kvalifikacijska skupina pa službenih rezultata zasad nije bilo.

Ipak, po jugozapadnjaku jedva od pet čvorova organizatori su pustili na regatno polje "žutu skupinu" u kojoj su Marin Mišura i junior Ivan Kljaković-Gašpić. Mišura je nakon loših rezultata prvoga dana u 3. plovu bio odličan drugi iza superiornog Engleza Bena Ainsliea, a Kljaković-Gašpić "Bambi" je na cilj stigao 15., pa i nadalje vodi u konkurenciji juniora. Bila je to regata na granici regularnosti, a prema riječima trenera Tončija Antunovića, u jednom su se trenutku svi jedriličari podignuli i "pumpali", što je zabranjeno pravilima, ali su suci bili blagonakloni.

Treći hrvatski jedriličar Emil Tomašević starta u drugoj skupini.

"Današnji triler je završio za mene na najbolji mogući način i zbog toga sam sretan. Upravo je nevjerojatno po čemu smo jedrili, a ja sam možda imao više sreće nego pameti", kazao je Marin Mišura, dok je Ivan Kljaković-Gašpić bio pomalo razočaran tek 15. mjestom, budući da je, prije negoli je vjetar posve okrenuo, bio među prvom desetoricom.

Kako rezultati 3. plova još nisu službeni, Ivan Kljaković-Gašpić "Bambi" je u ukupnom plasmanu osmi, a Mišura drži 29. poziciju, koju će sigurno popraviti zbog drugoga mjesta u 3. plovu. Emil Tomašević je trenutno 38.

Na Svjetskom prvenstvu "kraljevske" olimpijske klase sudjeluje 98 jedriličara iz 29 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙